SYNC ME @ SYNC

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οι Ούγγροι μείωσαν τον αριθμό των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ τους....

Τι 300, τι 200, τι 100, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των βουλευτών μας δρουν για την επιβίωση της καρέκλας τους και των δικαιωμάτων που έχουν. Αφού κανείς τους δεν έχει την τόλμη και τον αίσθημα της βελτίωσης του κοινωνικού συνόλου και όχι μιας περίδας. Αφού ο καθένας τους δρα σαν μεμονωμένη οντότητα εκεί μέσα ακόμα κι αν ανήκει στο ίδιο κόμμα. Ο λαός μας λέει όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση λαλούν στην Βουλή 300 κοκόρια που κορδόνοντε κάθε λεπτό μπροστά στις κάμερες για τα μάτια του κόσμου και μέσα στους χώρους της βουλής (στο μπαρ) πινούν ποτά και καφέδες, λέγοντας αστεία ή φιλοσοφικές συζητήσεις σαν να είναι οι καλύτεροι φίλοι. Σαν να έχουν τον ίδιο δρόμο. Δεν φταίνε όμως ΕΚΕΙΝΟΙ φταίμε ΕΜΕΙΣ που τους τους διατηρούμε και τους σπρώχνουμε με τον τρόπο μας να κάνουν και χειρότερα. ΙΣΩΣ επειδή και εμείς στο μεγαλύτερο ποσοστό μας έχουμε τον σκοπό μας και το ατομικό μας συμφέρον, διατηρώντας μια πελατειακή σχέση που καλά κρατεί δεκαετίες. Και ενώ διανύουμε το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα εμείς γυρνάμε αιώνες πριν, την στιγμή που άλλες χώρες κάνουν τεράστια άλματα προόδου και εξέλιξης τόσο της σκέψης και των θεσμών όσον και της πράξης.
Οι Ούγγροι για παράδειγμα μείωσαν τον αριθμό τον βουλευτών τους, στο μισό. Από 386 θα γίνουν 200. Πράγμα που επικυρώθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε μιας και ήταν μια από τις δεσμεύσεις του προέδρου του κεντροδεξιού κόμματος που ήρθε στην εξουσία στις εκλογές του Απριλίου. Η τροποποίηση του Συντάγματος τους επικυρώθηκε από το σύνολο των βουλευτών τους, μάλιστα την ώρα που η ευρωπαική ένωση και συγκεκριμένα το Κοινοβούλιο αποφάσισε την αύξηση κατα 1500 ευρώ στον προϋπολογισμό του κάθε ευρωβουλευτή.
Μια τέτοια πρόταση ακούστηκε και στην δική μας βουλή αλλά την άκουσε μόνο αυτός που την είπε. Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής κος. Πελτσάνικος πρότεινε την μείωση της αμοιβής των βουλευτών κατά 20% και το βλέμμα όλων των βουλευτών πάγωσε. Μετά τον πάγο όμως ήρθε η αντίδραση . Να τους βλέπατε πως αντιδρούσαν. Με τι μαχητικότητα, φωνή και επαναστατικό ύφος είχαν δεν φαντάζεστε...Μόνο που φώναζαν για την δική τους τσέπη και όχι του κόσμου που εχθές στις ειδήσεις του SKAI το βράδυ έδειξε ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση με 25% στην παραοικονομία. Μια παραοικονομία που  έχει μέσα βουλευτές,τραγουδιστές,εφορειακούς και πολλούς άλλους... Τέλος θα ήθελα να πω και να μοιραστώ την εξής γνωστή φράση ότι .....την μοίρα μας εμείς την φτιάχνουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από την Ελλάδα

Ετικέτες