SYNC ME @ SYNC

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Θεατρική σκηνή " Η Ωραία Ελλάς" ...Guest Star το Δ.Ν.Τ.


Οι παραστάσεις συνεχίζονται. Μην βιάζεστε για να τις δείτε. Θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη. Μια υπερπαραγωγή, με την αμέριστη βοήθεια Ευρώπης και Αμερικής. Το Δ.Ν.Τ. συμμετέχει ως guest star έκπληξη ή τουλάχιστον, παρουσιάστηκε σαν έκπληξη στον κόσμο, διότι όλα ήταν σχεδιασμένα, έτσι ώστε η παράσταση να έχει την μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό που κάνει το έργο ξεχωριστό είναι οι ξαφνικές εναλλαγές θεματολογίας και εικόνας, που τον περισσότερο κόσμο τον απροσανατολίζει από το κύριο θέμα. Εκεί δηλαδή που το θέμα είναι η έλευση του Δ.Ν.Τ. στην χώρα μας και η καταστροφή που θα επιφέρει, ξαφνικά η εικόνα αλλάζει με 4 - 7 αλυσοδεμένους να τους πηγαινοφέρνουν, κομπάρσοι με μπλέ κουστούμια και άσπρα κράνη είτε πάνω σε μηχανές είτε μαύρα τζιπ με φιμέ τζάμια.
Αναλύσεις και ξανά αναλύσεις για αυτούς τους αλυσοδεμένους ονομαζόμενους τρομοκράτες. Τρομοκράτες που ένας μετά τον άλλον αποκαλύπτονται με τον ρόλο που είχαν στην οργάνωση που συμμετείχαν, λες και έπαιζαν στο Ελλάδα έχεις Ταλέντο.
Το λάθος εδώ βέβαια, του σκηνοθέτη είναι ότι, με διαφορά, λίγων ημερών, αποκαλύπτονται γιάφκες, βόμβες και πολλά άλλα λες και τα είχαν έξω από την πόρτα της κάθε γιάφκας με ετικέτα.... εδώ υπάρχει οπλισμός..... εδώ υπάρχουν βόμβες..... εδώ υπάρχουν σημειώσεις...... Θεωρώ , όπως και ο πολύς κόσμος ότι η τρομοκρατία είναι τόσο καλά κρυμένη και μπλεγμένη σε λαμογιές, διαφθορά και πολιτικά παιχνίδια που ακόμα και αυτοί που εμπλέκονται σ'αυτήν, δεν ξέρουν το πότε και που έχουν την "περιουσία της οργάνωσης"...Όπλα και λοιπά.
Με την έντεχνη αλλαγή όμως του θέματος, ο κόσμος γίνεται άμεσα θεατής και ακροατής, ενός άλλου τελείος διαφορετικού θέματος, από αυτό της έλευσης και της εισχώρησης του Δ.Ν.Τ. που είναι και το κυρίως θέμα. Και αυτό γιατί πολλύ απλά ο θεατής, παθιάζεται, με το θέμα που του λές και αντιδρά. Και ο σκηνοθέτης δεν θέλει να αντιδράσει ο κόσμος για το Δ.Ν.Τ. Γιατί αυτή είναι η μαγεία του θεάτρου.
Ο σκηνοθέτης είναι σαν τον μάγειρα που προσπαθεί με διάφορες γεύσεις να δώσει ένα γευστικό αποτέλεσμα ακόμα κι αν μέσα στην συνταγή υπάρχει κάτι που είναι πραγματικά άγευστο ή πικρό.
 Οι πολιτικοί σε ρόλο, συντελεστών θεατρικής παραγωγής που ενίοτε γίνονται ηθοποιοί και κομπάρσοι δίνουν τον καλύτερό τους ευατό στον ρόλο που έχουν, προκειμένου να δείξουν ότι η τέχνη του θεάτρου είναι εκείνη, που μπορεί να συμπαρασύρει γνώμες, απόψεις ακόμα και τους ίδιους τους θεατές, στην κεντρική ιδέα της παράστασης. Οι διάφορες επιχειρηματικές βδέλλες και τσιμπούρια που βρίσκονται γύρω από τους πολιτικούς και την κυβέρνηση, είναι οι χρηματοδότες ή οι χορηγοί που αναμένουν τα οφέλη, από την επιτυχία της παράστασης που έχει παιχτεί.
Το θέμα είναι κατά πόσο, οι θεατές, έχουν την ικανότητα, την εξυπνάδα και το θάρρος, να κρίνουν την παράσταση και τους συντελεστές τής, έτσι ώστε να γίνει ένα θέατρο χωρίς θεατές ή μια παράσταση που όλοι μας θα είμαστε πρωταγωνιστές σ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από την Ελλάδα

Ετικέτες