SYNC ME @ SYNC

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ύπνος δικαίου.... Παγκόσμια πρωτοτυπία

Ύστερα από πολύχρονη μελέτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ύπνου, που εδρεύει στην Μάλτα, διαπιστώθηκε ότι, ο πληθυσμός αυτός που αγγίζει την πρώτη θέση αδιάκοπτου ύπνου είναι η Ελλάδα. Ο πληθυσμός της, στατιστικά φαίνεται, στα διαγράμματα που παρουσιάστηκαν σε γνωστό επιστημονικό συνέδρειο του εξωτερικού,να είναι συνεχώς σε μια κατάσταση ύπνου.

Μάλιστα οι αριθμοί είναι τόσο πρωτόγνωροι, που δείχνουν τον κόσμο στην Ελλάδα να κοιμάται ακόμα κι όταν είναι ξύπνιος. Πράγμα απίστευτο κι όμως αληθινό. Ενώ ο μέσος όρος είναι οι 6 με 10 ώρες ύπνου καθημερινά, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αξξίξει τον μέσο όρο του 19 ώρες ύπνου. Δηλαδή οι μόνες ώρες ενεργητικότητας είναι οι ώρες, φαγητού, μπάνιου και sex. Έτσι εξηγήται,λοιπον γιατί ο όλοι οι Έλληνες, τρώνε το κάθετι που τους πασάρουν, χωρίς να αντιδρούν. Φόροι, έμμεσοι και άμεσοι, κερδοσκοπία εις βάρος των ελλήνων απλών πολιτών, εργασιακά δικαιώματα, ανισότητα, αισχοκέρδια, καταπάτηση από άλλα κράτη πνευματικών (και στο μέλλον ίσως και κυριαρχικών) δικαιωμάτων ιδεών και θεσμών. Όλα αυτά εάν κάποιος τα συγκεντρώσει, σε μια στιγμή της ημέρας και τα ζυγίσει θα δει, ότι δεν υπάρχει αντίβαρο από την πλευρά του απλού πολίτη. Δεν υπάρχει αντίδραση.
Έτσι λοιπόν, εάν αυτή η ψεύτική έρευνα, που προ-είπα, ίσχυε στην πραγματικότητα και δεν ήταν δικής μου έντεχνης επινόησης, τα αποτελέσματά της, θα ήταν χειρότερα από αυτά που εγώ σκαρφίστικα. Θα ήταν τέτοια, που το μόνο που θα μας έσωζε, ίσως "ένας σκέτος φραπέ αχτύπητος" για να μας ξύπναγε σαν λαό. Δεν είναι τυχαίο, που κάποιες άλλες χώρες στην Ευρώπη, (βλέπε Ελβετία κ.λ.π.) έχουν ξυπνήσει προπολού χωρίς την ανάγκη του "φραπε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από την Ελλάδα

Ετικέτες