SYNC ME @ SYNC

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το ασύρματο μέλλον της ιατρικής

Την στιγμή που στην Ελλάδα αλλά και στο κόσμο γενικότερα επικρατεί η οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα αυτής επηρεάζουν τον κόσμο αλλά και τις υπηρεσίες του κάθε κράτους, όπως αυτόν της υγείας, σε κάποια μέρη του πλανήτη γίνονται προσπάθειες εκμετάλλευσης της τεχνολογίας με τέτοιον τρόπο όπου η κουλτούρα του κόσμου θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους. 
Στον χώρο της υγείας πλέον θεωρείται δεδομένο το υψηλό κόστος όπου σε μερικές περιπτώσεις να είναι απαγορευτικό τόσο για τον ίδιο τον ασθενή όσο και για τα οικονομικά της υγείας του κάθε κράτους.
Το μέλλον και μάλιστα το άμεσο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα αυτά. 


Στο εγγύς μέλλον, το μοναδικό σημείο όπου θα μπορούσαμε να βρούμε ένα στηθοσκόπιο θα είναι σε ένα μουσείο. Τα ιατρικά εργαλεία αυτά μαζί και με άλλα παρόμοια του είδους τους, που για χρόνια θεωρούνταν απαραίτητα εργαλεία για τον ιατρό, σύντομα θα αντικατασταθούν από εργαλεία σύγχρονης ιατρικής με πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία που θα μπορούν να παρακολουθούν όχι μόνο τον χτύπο της καρδιάς σας αλλά επτά ζωτικά σημεία και μάλιστα ταυτόχρονα.


Επισκεφθείτε το Blog για τον ασθενή και διαβάστε περισσότερα.


(source: asthenis.blofspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από την Ελλάδα

Ετικέτες