SYNC ME @ SYNC

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οι Ούγγροι μείωσαν τον αριθμό των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ τους....

Τι 300, τι 200, τι 100, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των βουλευτών μας δρουν για την επιβίωση της καρέκλας τους και των δικαιωμάτων που έχουν. Αφού κανείς τους δεν έχει την τόλμη και τον αίσθημα της βελτίωσης του κοινωνικού συνόλου και όχι μιας περίδας. Αφού ο καθένας τους δρα σαν μεμονωμένη οντότητα εκεί μέσα ακόμα κι αν ανήκει στο ίδιο κόμμα. Ο λαός μας λέει όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση λαλούν στην Βουλή 300 κοκόρια που κορδόνοντε κάθε λεπτό μπροστά στις κάμερες για τα μάτια του κόσμου και μέσα στους χώρους της βουλής (στο μπαρ) πινούν ποτά και καφέδες, λέγοντας αστεία ή φιλοσοφικές συζητήσεις σαν να είναι οι καλύτεροι φίλοι. Σαν να έχουν τον ίδιο δρόμο. Δεν φταίνε όμως ΕΚΕΙΝΟΙ φταίμε ΕΜΕΙΣ που τους τους διατηρούμε και τους σπρώχνουμε με τον τρόπο μας να κάνουν και χειρότερα. ΙΣΩΣ επειδή και εμείς στο μεγαλύτερο ποσοστό μας έχουμε τον σκοπό μας και το ατομικό μας συμφέρον, διατηρώντας μια πελατειακή σχέση που καλά κρατεί δεκαετίες. Και ενώ διανύουμε το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα εμείς γυρνάμε αιώνες πριν, την στιγμή που άλλες χώρες κάνουν τεράστια άλματα προόδου και εξέλιξης τόσο της σκέψης και των θεσμών όσον και της πράξης.
Οι Ούγγροι για παράδειγμα μείωσαν τον αριθμό τον βουλευτών τους, στο μισό. Από 386 θα γίνουν 200. Πράγμα που επικυρώθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε μιας και ήταν μια από τις δεσμεύσεις του προέδρου του κεντροδεξιού κόμματος που ήρθε στην εξουσία στις εκλογές του Απριλίου. Η τροποποίηση του Συντάγματος τους επικυρώθηκε από το σύνολο των βουλευτών τους, μάλιστα την ώρα που η ευρωπαική ένωση και συγκεκριμένα το Κοινοβούλιο αποφάσισε την αύξηση κατα 1500 ευρώ στον προϋπολογισμό του κάθε ευρωβουλευτή.
Μια τέτοια πρόταση ακούστηκε και στην δική μας βουλή αλλά την άκουσε μόνο αυτός που την είπε. Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής κος. Πελτσάνικος πρότεινε την μείωση της αμοιβής των βουλευτών κατά 20% και το βλέμμα όλων των βουλευτών πάγωσε. Μετά τον πάγο όμως ήρθε η αντίδραση . Να τους βλέπατε πως αντιδρούσαν. Με τι μαχητικότητα, φωνή και επαναστατικό ύφος είχαν δεν φαντάζεστε...Μόνο που φώναζαν για την δική τους τσέπη και όχι του κόσμου που εχθές στις ειδήσεις του SKAI το βράδυ έδειξε ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση με 25% στην παραοικονομία. Μια παραοικονομία που  έχει μέσα βουλευτές,τραγουδιστές,εφορειακούς και πολλούς άλλους... Τέλος θα ήθελα να πω και να μοιραστώ την εξής γνωστή φράση ότι .....την μοίρα μας εμείς την φτιάχνουμε....

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

To νέο τραγούδι των διαδηλώσεων.....

Νομίζω ότι το kakakia.blogspot.com είναι στην ευχάριστη θέση να εισηγηθεί μια καλύτερη πρόταση για τα τραγούδια που παίζονται στις διαδηλώσεις (Ξυλούρης, Φαραντούρη κ.λπ.) από εδώ και στο εξής, τα οποία έχει βαρεθεί ο λαός. Το παρακάτω τραγούδι έχει τον παλμό της εποχής καθώς και είναι και στα πλαίσια των νέων ακουσμάτων. Ακούστε το και σχολιάστε και ακόμα περισσότερο βάλτε το στην επόμενη απεργία να παίζει από τα μεγάφωνα της Πανεπιστημίου, του Συντάγματος και των λοιπών οδών.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Το τρυπάκι....

Γεννιέσαι και μέσα σε 6 χρόνια ΠΡΕΠΕΙ να έχει μάθει να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα του συστήματος που επιβάλει δικούς του κανόνες στην κοινωνία. Ακούς λοιπόν ΕΝΤΟΛΕΣ που οδηγούν σε μια μάθηση που στόχο στην ουσία να ακολουθήσει τους κανόνες του συστήματος. ΜΗ εκείνο μη το άλλο.
Έρχεται η ώρα να πας σχολείο. Άλλα 6 χρόνια σε μια στημένη κοινωνία που είναι συνέχεια της άλλης. Αυτής που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το σύστημα. Και πάλι ακολουθείς κανόνες. Και πάλι ΠΡΕΠΕΙ να σεβαστεις και να ακολουθήσεις τους κανόνες. Βέβαια η παιδεία που σε κάνει σκεπτόμενο άνθρωπο άρα και ενεργό πολίτη στο μέλλον σε αυτά τα πρώτα σχολικά χρόνια είναι συμβατή στο με το καλούπι αυτό του συστήματος που σου επιβάλλουν.
Η συνέχεια έρχεται με άλλα 6 χρόνια στο σχολείο . Γυμνάσιο -Λυκείο. Τα τρία πρώτα χρόνια είναι τα χρόνια της μετάβασης στα βαθύτερα νοήματα του ΠΡΕΠΕΙ. Βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την εφηβεία που επαναστατεί στα πρέπει τα μη λογικά του συστήματος που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ του ίδιους κανόνες με αυτούς έμαθες όταν γεννήθηκες. Τα επόμενα 3 χρόνια είναι τα χρόνια που σε περνάνε στην στεριά του συστήματος που άλλοι θέλουν να ακολουθήσεις. Βρίσκεσαι σε μια ψευδαίσθηση που πολλοί την νομίζουν πραγματίκοτητα. Θρησκεία και σύστημα σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι αληθινό. Το μόνο που θέλουν είναι η υποδούλωση του πνεύματός σου, με σκόπο την δίψα τους για χρήμα, εξουσία και κυριαρχία. Η ΠΑΙΔΕΙΑ παίζει με τα νεύρα σου γιατί σου κρύβει την αλήθεια και την ελευθερία της αναζήτησης της αλήθειας με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε όταν φθάσεις να ψιλιαστείς τι γίνεται ......είναι πλέον αργά....είσαι ήδη στο σύστημα...είσαι ένα κλώνος . Είσαι ένα κουμπί στο διακόπτη του ρεύματος που ανάβεις μόνο ὀταν και όπως θέλει το σύστημα. Και όταν αντιδράσεις, τότε που την ψιλιάστηκες, σου κλείνουν αυτόν τον διακόπτη.
Εάν είσαι από αυτούς που δεν την ψιλιάστηκες ακόμη....συνεχίζεις......Πιάνεις δουλειά ή συνεχίζεις στο πανεπιστήμιο. ...Η μόρφωση στην περίπτωση του πανεπιστημίου γίνεται συνώνυμο του εκλογικού δελτίου. Γίνεται συνώνυμο του πολιτικού προσηλιτισμού που σαν επιχείρημα έχει την προσπάθεία για την αλλαγή του συστήματος που σε έχει μεγαλώσει.ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΑΙ.
Και πιάνεις δουλειά και συνεχίζεις τα ΠΡΕΠΕΙ και την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να είσαι υπόδουλος του πρέπει και του συτήματος. Και κάποια στιγμή τα πρέπει σου παρατάσονται απέναντι ααπό την σοφία του φυσικού μυαλού και αντιδράς....Μα και τότε είναι ακόμα πιο αργά γιατί απλά το μυαλό σου έχει γίνει υποχείριο δικό τους να προσπαθείς για αυτούς. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ και ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΕ τις σκέψεις που σας επέβαλαν και απαιτήστε το λογικό και το αυτονόητο. ΔΙΑΤΑΚΤΕ την επαναπροσδιόρισει της θέσης σας στην κοινωνία και καταλάβεται το ένα και το μοναδικό . Οτι εσείς έχετε την δυνάμη. Ο καθένας μοναδικά .Και όλοι μαζί ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ από τους θρόνους και τα έδρανά τους. Γιατί εμείς τους τα δώσαμε αλλά και εμείς θα τους τα πάρουμε. ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ μέχρι τα βουνα και τις θάλασσες. ΒΙΑΣΑΝ νοητά τους ανθρώπους μας. ΕΚΛΕΨΑΝ τις οικογένειες μας. ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Γιατί σε αυτό που μπαίνει στο σπίτι μας και μας κλέβει θέλουμε να τιμωρηθεί και γιατι όχι αυτοί που σκοτώνουν την ζωἠ μας. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ. Βγάλτε το τρυπάκι που κάθε 6 χρόνια μας δίνουν. Δώστε τους το τρυπάκι του φόβου που μέσα στην Βουλή φαίνεται ολοφάνερα στα πρόσωπά τους. Κάψτε την διαφθορά και τους έχοντες και βάλτε στο μυαλό σας την σοφία που σας πήρανε και καθορίστε την αυτογνωσία ως το μόνο όπλο της εξέλιξης και καλυτέρευσής σας. Έτσι μόνο με την αυτόμόρφωση και την αυτογνωσία η αντιδραση θα είναι συγκεκριμένη και στοχεύσιμη. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΚΑΒΕΤΑΙ.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Στην Βουλή ΤΩΡΑ συζήτηση για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης Δ.Ν.Τ.

Στην Βουλή αυτήν την στιγμή συζητείτα μετά κυρίου Λοβέρδου μέτρα για την εργασίαι

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αθλητικές εγκαταστάσεις Αγίου Κοσμά (Αθήνα)...

Μόνο αθλητικές εγκαταστάσεις δεν μπορείς να τις περιγράψεις μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην χώρα μας. Όπως και οι άλλες αθλητικές εγκατάστασεις που έχουν μείνει στο έλεος του θεού και σιγά δείχνουν μερικές φορές εμπόλεμη ζώνη έτσι και οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά τείνουν σε καταστροφή, με αποτέλεσμα να παρακαλάμε σε κανένα θαύμα του ίδιου του Αγίου να συντηρηθούν έτσι ώστε να μην γίνει κανένα ατύχημα από την μη συντήρηση. Η πίκρα είναι ότι στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως και στις άλλες ο ελληνικός λαός έχει χρεωθεί μέχρι και τα δισέγγονά του μόνο και μόνο για να λέμε ότι κάναμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες . Που έγιναν για έναν και μόνο λόγο. Το χρήμα. Όλοι το γνωρίζουμε και κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι έγιναν για το χρήμα. Βλέπε Siemens, κατασκευαστικές εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες και ΟΣΕ και πολλά άλλα. Το παράδφοξο όμως της πίκρας που προανάφερα είναι ότι οι συγκεκριμές αθλητικές εγκαταστάσεις στελεχώνονται από προσωπικό πολυάριθμο που πολλοί απορούν τι κάνει ο καθένας από αυτούς, που σου θυμίζουν δημοσιουπαλληλικό καθεστώς. Εφημεριδούλα, φραπεδιά κουβεντούλα και άντε πήγε τέσσερις να φύγουμε. Εγκαταστάσεις που καθημερινά πολλά σχολεία κυρίως ιδιωτικά , πηγαίνουν τα παιδιά εκεί είτε για να αθληθούν είτε για να παίξουν, καθώς επίσης και πολλοί γονείς αντικρύζουν σκουριασμένα σίδερα,  σκουπίδια, γκαζόν που δείχνει σαν απολυθωμένο δάσος , και κατα τα άλλα φυλάσεται ο χώρος και συντηρήται. Πολλοί που δουλεύουν έχουν ειδικότητες που ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν τι σημαίνει η ειδικότητά τους πόσο άλλοτε να εκτελούν την εργασία που τους έχει καθοριστεί, διότι είναι όλοι με μπάρμπα στην Κορώνη. Διότι όλοι μπήκαν με βύσμα. Ηλεκτρολόγοι που φωνάζουν εξωτερικούς ηλεκτρολόγους για να κάνουν δουλειές συντήρησης. Με τιμολόγια που οι χρεώσεις δεν είχαν λόγο και πολλά. Μια βόλτα εάν πάτε θα σας πείσει για ότι λέω. Μια κουβέντα να κάνετε με κάποιον, στο αναψυκτήριο που υπάρχει εκεί, με του που μπείτε από την είσοδο αριστερά, θα σας πείσει. Να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε για όλα τα δεινά που περνάμε. Να κυνηγήσουμε αυτούς που μας κυβερνάνε. Μήπως όμως θα πρέπει σιγά-σιγά να κυνηγάμε και τα λαμόγια, τα βύσματα, όλους εκείνους τους γνωστούς άγνωστους που βρίσκονται δίπλα μας, που είτε με την εργασία τους την ανύπαρκτη είτε τις μικροαπατεωνιές είτε με τα βολέματα των ανθρώπων τους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα εις βάρος του γενικού συνόλου, για να φθάσουμε κάποια στιγμή και στον μπάρμπα από την Κορώνη ?

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ στους δρόμους ΟΛΟΙ

Κατεβείτε στους δρόμους όλοι και αντισταθείτε. Κατεβείτε στους δρόμους μακρία από κομματικά χρώματα είτε οργανώσεις. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ σαν ελεύθεροι πολίτες, που χωρίς να το καταλάβατε σαν ποδοπατούν εντέχνως την ελευθερία σας. Τουλάχιστον στα χρόνια της Χούντας στο έλεγαν στα ίσα και σου έκλεβαν την ελευθερία χωρίς περιορισμούς. Τώρα με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (αλλά και κάθε κυβέρνηση που ήταν επάνω) με την ταμπέλα οικονομική κρίση σε εξαναγκάζουν και σου επιβάλλουν τον κατ' οίκον περιορισμό με μέσω την οικονομική τρομοκρατία. Δεν φταίει ο λαός για τα λεφτά που λείπουν. Φταίει το σύστημα και αυτοί που το κυβερνούσαν. Δεν ανήκω σε κανέναν χώρο δεν είμαι πολιτικοποιημένος, είμαι όμως ευαισθητοποιημένος και αντιλαμβάνομαι τις ομοιότητες της Χούντας του τότε με την "Χούντα" του τώρα. Οι ομοιότητες πολλές. Τρομοκρατία και τότε. Τρομοκρατία και τώρα. Στέρηση ελευθερίας τότε, στέρηση ελευθερίας και τώρα απλά τώρα γίνεται περίτεχνα.
ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕΣ σαν πολίτες ανεξάρτητοι. Περικυκλώστε την Βουλή. Ενώστε τα χέρια και περικυκλώστε την Βουλή σε ένδυξη διαμαρτυρίας. Ούτε μπλέ ούτε πράσινοι, ούτε κόκκινοι μπορούν να βοηθήσουν διότι δεν έχουν κώδικα επικοινωνίας με τον απλό κόσμο, με τους νέους που αδιαφορούν, δεν έχουν λύση. Την λύση την έχουμε εμείς. Όπως μας πιέζουν να πληρώσουμε, έτσι πρέπει να τους πιέσουμε και εμείς. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. Το παλιό σύνθημα που οι μεγαλύτεροι ίσως το θυμούνται πιο έντονα "ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ" πρέπει να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να είστε πρόβατα. ΕΝΩΘΕΙΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ και φτιάξτε μια αλυσίδα που προηγούμενο δεν θα έχει. ΦΩΝΑΞΤΕ δυνατά να κουστούμε μέχρι τα αυτιά των Γερμανών και των άλλων Ευρωπαίων. ΣΠΑΣΤΕ τον φόβο σας. ΟΥΤΕ οι αστυνομικοί ούτε τα ΜΑΤ, ούτε οι ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ φταίνε. Κι αυτοί μέσα στον λαό είναι και σιγοβράζουν μαζί με τον λαό. Είναι και αυτοί μέρος του λαού. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ μαζι μας και όλοι μαζί ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ. ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ που τόσα χρόνια τρώγανε τα λεφτά του κοσμάκη. ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ποιοι είναι. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ και δώστε τους στο λαό. Ο ΛΑΟΣ ξέρει να τιμωρεί. ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ γιατί σε λίγο καιρό ούτε ύπνο δεν θα έχετε με αυτά που θα έρθουν. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΉΣΤΕ πριν είναι αργά. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ούτε με το ΠΑΜΕ ούτε με τους άλλους εργατοπατέρες που και αυτοί τόσα χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να μοιράζονται παράθυρα στα κανάλια. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΟΛΟΥΣ από παπάδες (βλέπε Βατοπέδι) μέχρι Βουλευτές- πολιτικούς. ΒΡΕΙΤΕ τους μεσάζοντες και εξωντόστε τους όπως τις κατσαρίδες που μπαίνουν στα σπίτια μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΥΛΕΨΗ. Ο λαός είναι ο πιο σοφός και ο καλύτερος δημαγωγός....

Νέα από την Ελλάδα

Ετικέτες